بر اساس اعلام معاونت آموزش سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران، با توجه به آغاز فصل زمستان ضروری است که رانندگان در هوای زمستانی از تجهیز خودروی خود به زنجیر چرخ و لاستیک یخ‌شکن اطمینان پیدا کنند.

هنگام سر خوردن خودرو روی یخ و برف خیابان چه کنیم؟

روزهای برفی که کف خیابان به دلیل وجود آب یا برف لغزنده است، خودروها به‌راحتی سر می‌خورند. اگر در این وضعیت گیر کردیم، چه کنیم؟

پلیس راهنمایی و رانندگی برای جلوگیری از ادامه‌ی سر خوردن ماشین در برف و متوقف کردن خودروی خارج از کنترل، چهار توصیه دارد. اجرای این توصیه‌ها سبب می‌شود خودروی سرخورده را متوقف و از افزایش خسارات جبران‌ناپذیر جلوگیری کنید.

۱- در این شرایط راننده نباید اعتمادبه‌نفس و تسلطش را از دست بدهد.

۲- در ادامه باید از ترمز کردن پرهیز کرد؛ زیرا ضربه زدن به ترمز روی سطح لغزنده، چرخ‌ها را قفل می‌کند و باعث لغزش و سرخوردن بیشتر خودرو می‌شود.

۳- باید در جهتی حرکت کرد که قسمت عقب خودرو به آن سمت سر می‌خورد؛ یعنی فرمان را به همان سمتی که عقب خودرو منحرف شده است، چرخاند. اما باید مراقب بود که انجام بیش از حد این کارها، خودرو را به طور کامل به طرف خلاف مسیر بر می‌گرداند. در همین حالت، وقتی خودرو در مسیر مستقیم به حرکت ادامه داد، می‌توان به سمت دلخواه حرکت کرد.

۴- پس از انجام دادن این کارها، باید خیلی آهسته و آرام پدال ترمز را فشار داد تا سرعت خودرو کم شود؛ یا اینکه پا را به‌آرامی روی پدال گاز گذاشت تا خودرو به حرکت درآید.

شاید برای ما سر خوردن ماشین در برف کم پیش بیاید، اما اگر با چنین مشکلی روبرو شویم و ندانیم چگونه خودرو را کنترل کنیم؛ با خسارات سنگین و جبران‌ناپذیری مواجه خواهیم شد. پس در روزهای برفی و یخ‌بندان، ضمن رانندگی با دقت و با سرعت‌کم‌تر از روزهای عادی، این ۴ نکته‌ی راحت را به یاد داشته باشیم و از آن استفاده کنیم.

در ضمن چرخ های پر باد ، بیشتر از چرخ کم باد ریسک لیز خوردن دارند .

نتیجه اخلاقی این داستان

پیشگیری بهتر از درمان است .